Uw steun is onschatbaar

Immers maakt uw financiële steun een grote verschil. Want daarmee zullen wij bijdragen aan een deel van de 45,52 % -kinderen tussen 0 tot 14 jaar oud zijn van een bevolking van 12 miljoen- naar school te sturen.

 

Water is gezondheid. Met uw steun helpen deze deel van de mondiale bevolking kerngezond te houden drinkwater, gezonde maaltijden, schone kleding, schoolmaterialen, medicamenten, ...

die maakt uw steun een immens verschil. Met uw gift schenkt u een gezonde maaltijd, schoolgerief, kleding, …

Met uw steun, wordt een deel van de kansarme Burundese bevolking dat een deel van 85,2 bevolking maakt geholpen.

 

Dit deel van de bevolking woont op het platteland waar er geen (heel weinig) water en elektriciteitsinfrastructuur bezitten. Elke bedrag dat u op de onderstaande bankrekening gaat storten zal erg enorm gewaardeerd. U kan het eenmalig,of maandelijks doneren.

 

Die begunstigde kinderen, hun ouders en wijzelf danken u alvast ten zeerste voor uw donatie.

Belfius bankrekeningnummer

BE79 0682 4220 9633

 

Van harte vriendelijk bedankt.

 

Opgelet: Uw donatie is niet fiscaal aftrekbaar.

 

Het wenend kind om drinkwater

Doneren om ons te helpen kinderrechten garanderen.

Drinkwater is een internationaal recht voor ieder mens. 

Er bestaan zoveel kinderen in Burundi, die wenen om het water: diegenen die geen drinkwater nodig hebben maar kunnen het niet hebben. De andere wenen omwille van jeuk: zin om te douchen maar kunnen niet! 

Kinderen die in armoede zijn opgegroeid wenen omwille van het feit dat ze geen drinkwater hebben. Ze wenen omdat ze veel pijn voelen door het zwaar werk om drinkwater te gaan naar de bron halen. Ze wenen omdat ze verzwakt zijn door de zware bidons water die ze dragen op scherpe en lange hellingen terug van de waterbron naar huis, onder een zwaar warm weer, een vaak met een lege maag.

Kinderen die dat leven doorbrengen kunnen niet naar school gaan. Want kinderen die dat werk doen, kunnen niet naar school gaan: Ze kunnen enkel twee keer per dag heen en terug naar de bron gaan. Wet water dat ze brengen is niet genoeg (drinken, koken, afwas, ...) voor een gezin van ten minste 8 mensen: de vruchtbaarheidsindicator is 5,93 kinderen/vrouw.

In de morgen van zaterdag 14 februari 2015 reizen wij vanuit stad Muyinga naar de heuvel Makombe in district Mukenke, gemeente Bwambarangwe, provincie Kirundo in Burundi.  Aan de hoogte van Kobero (ca 1600 m hoogte) komen wij tegen een groep van kinderen (foto's in bijlage).  Tien in totaal, waaronder 7 meisjes en 3 jongens komen van de bron, dragend zware bidons water voor hun leeftijd (gemiddeld 12 jaar oud).

Het geen die moeizaam probeert zich aan te sluiten aan de groep is hard aan huilen (foto 1). Ik vraag aan onze chauffeur te stopen om (als het mogelijk is) het kind te trosten. Ik vraag aan de groep wat er aan de had is met het jongetje. Ze zeggen dat hij pijn voelt met zijn bidons: in begin droeg hij ze op zijn hoofd, maar onderweg zijn ze op zijn rechter schouder gevallen. Vraag aan hen waarom ze niet willen helpen de bidons terug op zijn hoof te zetten. Een van de group en een passant helpen hem de bidons op zijn hoofd te zetten. Het jongetje stopt met het wenen, sluit zich aan de groep en stapt verder de helling op naar huis.